logo
Welcome Guest! To enable all features please Giriş or Kayıt.

Bildirim

Icon
Error

Ayarlar
Son mesaja git Go to first unread
Offline Selim'inyeri  
#1 Gönderildi : 7 Haziran 2016 Salı 11:34:09(UTC)
Selim'inyeri


Sıralama: Yönetici

Madalyalar: En İyi Yazar: Forumda en çok iş yapan kişi

Katılan: 23.2.2014(UTC)
Mesajlar: 820
Bay
Turkey
Konum: İstanbul

Thanks: 24 times
46 Mesajına Toplam 52 Kere Teşekkür Edildi.
Malzemeler

Hamuru için


330 gr beyaz ekmek unu (2 su bardağından biraz fazla)
1 çay kaşığı instant maya (veya aktif kuru maya )
1.5 çay kaşığı tuz
200 ml ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı

İç malzemeler

350 gr yağlı kıyma
1 adet büyük kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2 adet domates
1 adet dolmalık biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber(İsteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
(baharat ölçülerini kendi zevkinize göre fazlalaştırabilir veya azaltabilirsiniz.)

Yapılışı

Unu bir kabın içine eliyoruz. Maya ve tuzu ekleyip harmanlıyoruz. Ilık suyun içine zeytinyağını koyuyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıp suyu içine döküyoruz.Hepsini karıştırıyoruz.
Tezgahı ve elimizi unlayıp elastik ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz 10-15 dakika arası.
Kabımızın içini yağlayıp hamurumuzu kaba aktarıp üstünü kapatıp iki katı olana kadar dinlendiriyoruz.30-45 dakika kadar.

Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölüyoruz.

Her parçayı merdane ile çok ince bir şekilde açıyoruz.(Yırtılmayacak şekilde, ne kadar ince açarsanız o kadar iyi sonuç alıyorsunuz. Çünkü pişerken hafif kabarıyorlar)
Açtığımız hamurun içine, harcı elimizle eşit şekilde bastırarak yayıyoruz. (Kıymayı yayarken hamurda hafif boş alanlar kalabilir, kıymayı çok sıkıştırmayın)
Fırının ızgara bölümünü açıyoruz maksimum sıcaklıkta.
Teflon tavamızı ısıtıyoruz.
Lahmacunu içine koyup altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Sonra ızgara bölümüne koyuyoruz.(Kapak hafif açık kalacak)
Kenarları hafif kızarınca hemen çıkartıp ikiye katlayıp üstüne havlu örtüyoruz..

Not: Lahmacunları ızgarada pişirirken devamlı kontrol ediniz ki yanmasınlar.

Afiyet olsun.Applause


UserPostedImage
Selim'in Yeri
Maxwell Heroes
Sponsor
Bu konudaki kullanıcılar
Guest
Forumu Atla  
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.

Ateşleme trafoları,ozon trafolarıMaxwell Heroes(Beta)