Sıralama: Yeni ÜyeMadalyalar: Katılan: 7.8.2024(UTC) Mesajlar: 7 Konum: Fışkırık Cad. No: 14 Tahtakale - Bursa 1 Mesajına Toplam 1 Kere Teşekkür Edildi.
|
Bir Sokak Çocuğunun Hayatı - 3 Şiir
KÜÇÜK ÇOCUK Gözlerinde inci, yüreğinde sancı Karanlıkta kaybolmuş ağlıyor küçük çocuk Belki evin yokmuş senin, anan-baban yokmuş senin Kimselerin yokmuş senin, belki seni hor görmüşler Ne olursa olsun, olsun, ne olursa olsun Zaman akıp gidecek, günler gelip geçecek Belki bir gün gelecek teselliyi bulacaksın küçük çocuk.
Gözlerinde inci, yüreğinde sancı Karanlıkta kaybolmuş ağlıyor küçük çocuk Türlü türlü derdin varmış, dertler seni senden çalmış Hakkın olan üç kuruşu o yabancı eller almış Ne olursa olsun, olsun, ne olursa olsun Zaman akıp gidecek, günler gelip geçecek Belki bir gün gelecek teselliyi bulacaksın küçük çocuk.
BİR SOKAK ADAMI Bundan yıllar önce bir akşamüstü Yorgun, argın eve dönerken Yanından geçerken gördüm onu Çekilmiş bir köşeye karanlıklarda Elinde ekmeği, ekmek yiyordu Gözyaşlarını ekmeğine katık ederek Hıçkıra hıçkıra ağlıyordu Bir fakir gördüm, benden de fakir Bir yoksul gördüm, benden de yoksul.
İnsanın insanı ezdiği bir dünyada Yaşamak onun için kolay değildi Ne evi vardı, ne parası vardı Ne kasası vardı, ne arabası Sokaklar onun evi, yalnızlık onun dostu Yıllar önce terk edilmiş bir sokak çocuğuydu Yıllar sonra ne değişti bir sokak adamı oldu.
YAŞLI ADAMIN GÖZYAŞLARI Yıllar önce bir yerlerde bir oyun seyretmiştim Bu oyunda iki büklüm yaşlı bir adam vardı Yırtık pırtık elbise vardı üstünde Anlamsız bakışlar vardı gözünde Yaşı geçmiş, işi bitmiş, terk edilmiş, Yalnız kalmış, yaşamamış ihtiyarın.
Yaşlı adamın gözyaşları durup dinmek bilmezdi Dertler ne kadar fazla bitip tükenmek bilmezdi Nefes almak kazancıydı, yaşamak tek amacıydı Perdesi olmayan bu hayat sahnesinde Dünyanın en büyük dramını oynadı Göçtü gitti aramızdan haberin var mı?
SON
Yazan: Serdar Yıldırım
|
|
|
|
|
|
Forumu Atla
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.