Sıralama: ModeratörMadalyalar: Katılan: 28.2.2014(UTC) Mesajlar: 37 Thanks: 14 times 7 Mesajına Toplam 8 Kere Teşekkür Edildi.
|
Malzemeler
Keki için;
3 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
5 su bardağı süt 4 yemek kaşığı un 2 paket vanilya 1 paket krem şanti Çikolata parçaları
Arası için;
2 veya 3 tane muz
Köstebek Pasta Tarifi 2'in Yapılışı Kek için; yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, un, vanilya, kabartma tozu karıştırılır, son olarak kakao eklenir, karıştırılır. Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine dökülür 180 derecede pişirilir, fırından çıkarınca soğumaya bırakılır. Soğuyunca ters çevrilerek pasta tabağına yerleştirilir, kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak ortası bir kaşık yardımıyla oyulur, oyulan kek kırıntıları da bir kapta birleştirilip iyice ufalanır (pastanın en üstüne serpmek için). Kek pişerken kreması yapılır. Krema için; süt, un, vanilya tencerede karıştırılarak pişirilir. Piştikten 5 dakika sonra krem şanti toz olarak dökülüp karıştırılır. Soğuyunca içine çikolata parçaları koyulur. Muzlar uzunlamasına ikiye kesilip düz tarafı alta gelecek şekilde kekin oyulan kısmına tamamen doldurulur. Krema önce muzların üzerine ve kekin her yerine yayılır. Kek kırıntıları kremanın üzerine hafifçe bastırılarak kremayı tamamen kapatacak şekilde serpilir. Pasta buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun :):):)...
|
|
|
|
|
|
Sıralama: YöneticiMadalyalar: Katılan: 23.2.2014(UTC) Mesajlar: 941 Konum: İstanbul Thanks: 38 times 52 Mesajına Toplam 60 Kere Teşekkür Edildi.
|
Tatlı tarifiniz çok güzel derya hanım en kısa zamanda yapıp yiyicem.Böyle güzel tarifler vermeye devam edin bence. |
|
|
|
|
Sıralama: ModeratörMadalyalar: Katılan: 28.2.2014(UTC) Mesajlar: 37 Thanks: 14 times 7 Mesajına Toplam 8 Kere Teşekkür Edildi.
|
elimden geldiğince böyle tarifler koyarım selim bey umarım herkes bu tarifleri beğeniyodur ...
|
|
|
|
Sıralama: Yeni ÜyeMadalyalar: Katılan: 30.3.2014(UTC) Mesajlar: 5 Konum: Sultan Çiftliği 2 Kere Teşekkür Etti.
|
Bende çok beğendim sitede yeniyim.Bütün tariflerinizi beğendim yapıp yiyorum şahane :)
|
|
|
|
|
afiyet olsun ceyda hanım beğenmenize sevindim eğer istek tarifleriniz varsa mesaj olarak atabilirsiniz :)
|
|
|
|
Sıralama: Yeni ÜyeMadalyalar: Katılan: 30.3.2014(UTC) Mesajlar: 5 Konum: Sultan Çiftliği 2 Kere Teşekkür Etti.
|
|
|
|
|
Forumu Atla
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.