Sıralama: Yeni ÜyeMadalyalar: Katılan: 30.3.2014(UTC) Mesajlar: 5 Konum: Sultan Çiftliği 2 Kere Teşekkür Etti.
|
Malzemeler
Küçük boy lahananın yarısı 250 gr kıyma 2 Baş soğan Sıvı yağ 1 Yemek kaşığı biber salçası 2 Yemek kaşığı domates salçası 1 Çay bardağı pirinç Tuz, pul biber
Yapılışı
Kabuska için lahana çok ufak olmamak üzere doğranır. Sudan geçirerek yıkanır süzülür.Kabuska için bir tencereye kuşbaşı et kavrulur üzerine soğan doğranır birlikte tekrar kavrulur.Kabuska tenceresine kıyma ile soğan kavrulduktan sonra salçalar ilave edilir.Kabuska , sonrasında süzülmüş kabuskanın lahanaları konur.Kabuska tencerede kısık ateşle kendi suyu ile biraz pişirilir.Biraz pişmiş kabuskanın üstünü tamamen örtecek kadar kaynamış su konur iyice pişmeye bırakılır.Kabuska pişmesine yakın yıkanmış pirinç serpilir.Pirinçler de pişince altı kapatılır. Kabuskanın pişmiş haliyle suyu fazla olmaz az sulu almalıdır.Servis tabağına alınarak üzerine pul biber serpilir.Ama acı sevmeyen kişiler serpmeye bilir isteğe göre.
|
|
|
|
|
|
Forumu Atla
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.