Sıralama: YöneticiMadalyalar: Katılan: 23.2.2014(UTC) Mesajlar: 941 Konum: İstanbul Thanks: 38 times 52 Mesajına Toplam 60 Kere Teşekkür Edildi.
|
Malzemeler :
4 yemek kaşığı şeker 2 su bardağı su 420 gram kuru incir
İç Malzemesi :
1 su bardağı iri taneli ceviz 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı :
İncirleri yıkayarak bütün şekilde kesmeden ılık sütte 30 dakika kadar bekletin.Yumuşadıktan sonra ortalarını oyun.Oyulan yere iç malzemesinden koyun.Elinizle delik olan kısmını iyice kapatın.Saplı kısmı üstte kalacak şekilde tencereye dizin.Ayrı bir kapta şeker ve suyu karıştırarak (kaynatmaya gerek yok) ısıtın.Tenceredeki incirlerin üzerine dökün ve 20-25 dakika kadar kaynatın.Sonra ayrı bir kaba alın (borcam gibi birşeye).Tencerede sosunuz kaldıysa üzerine gezdirin. Soğuyunca servis yapın. Üzerini kaymak ve yer fıstığı ile süslüyebilirsiniz.İsteğe göre üstüne tarçın ve antep fıstığı koyulabilir.
Not:Kaymakla çok güzel oluyor.
Afiyet Olsun.
|
|
|
|
|
|
|
Forumu Atla
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.