Sıralama: ÜyeMadalyalar: Katılan: 2.3.2014(UTC) Mesajlar: 106 Konum: Afyon Thanks: 11 times 7 Mesajına Toplam 7 Kere Teşekkür Edildi.
|
Malzemeler
1 çay bardağı kırmızı mercimek 2 çorba kaşığı pirinç 2 çorba kaşığı bulgur 1 çay bardağı tel şehriye 1 soğan 1 çorba küçük un 2 çorba küçük domates salçası Tavuk suyu Nane Pul biber Tuz Su
Yaplışı
Kırmızı mercimeği, pirinci ve bulguru yıkıyoruz ve tencereye alıyoruz. Üzerine suyunu döküp haşlamaya bırakıyoruz. Soğanı doğruyoruz. Ayrı bir tencereye sıvıyağ dökerek soğanı kavuruyoruz. İçine unu koyup kavuruyoruz, peşinden salçayı da ilave ediyoruz.Çırpma teliyle karıştırmaya devam ediyoruz.
Kıvamını açmak için elimizde şayet varsa soğumuş tavuk suyunu döküyoruz ya da soğuk su döküyoruz. Haşladığımız mercimeği, pirinci ve bulguru çorba tenceremize alıyoruz.
Şehriyeyi ilave ediyoruz. Tuzunu, nanesini, pul biberini ilave edip karıştırıyoruz. 5 dakika kadar daha kaynatıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Tarif Oktay Usta'nındır.İsterse kaldırabiliriz.Sevgilerimizle iyi günler.Selim'in Yeri Ekibi lordmage
|
|
|
|
|
|
|
Sıralama: YöneticiMadalyalar: Katılan: 23.2.2014(UTC) Mesajlar: 941 Konum: İstanbul Thanks: 38 times 52 Mesajına Toplam 60 Kere Teşekkür Edildi.
|
Çok güzel bir tarif oktay ustanınsa çok güzel yapar çok sevdiğim çorbalardan biri hazır yerine böyle yapıcam daha iyi ne olduğu belli değil hazır çorbalarda teşekkürler iyi forumlar. |
|
|
|
|
Sıralama: ÜyeMadalyalar: Katılan: 2.3.2014(UTC) Mesajlar: 106 Konum: Afyon Thanks: 11 times 7 Mesajına Toplam 7 Kere Teşekkür Edildi.
|
Evet doğru söylüyorsunuz iyi forumlar patron :) |
|
|
|
|
Forumu Atla
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.