logo
Welcome Guest! To enable all features please Giriş or Kayıt.

Bildirim

Icon
Error

Ayarlar
Son mesaja git Go to first unread
Offline derya  
#1 Gönderildi : 27 Mayıs 2014 Salı 22:18:06(UTC)
derya


Sıralama: Moderatör

Madalyalar: Yeni üye: 10

Katılan: 28.2.2014(UTC)
Mesajlar: 37
Bayan
Turkey

Thanks: 14 times
7 Mesajına Toplam 8 Kere Teşekkür Edildi.
Malzemeler:
3 adet yumurta
1su bardağı tozşeker
1su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 pk vanilya
Yaklaşık 3,5 su bardağı Sinangil Limon aromalı kekun
Sos Malzemleri:
3su bardağı süt
25 gr. kakao
Yarım su bardağı şeker
Mantolamak için:
Hindistan cevizi

Yapılışı:
Kek için verilen yumurta veşeker çırpılıp üzerine sırası ile diğer malzemeler eklenerek akışkan kıvamlı bir kek harcı elde edilir..
Elde edilen harç orta boy fırın tepsisine dökülüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir.
Sos için; verilen malzemeler bir tencerede karıştıra karıştıra pişirilir ve soğutulur.
Fırından çıkıp soğuyan kek kalp kalıpla kesilir.


Her kalp kek her yanı olmak suretiyle önce kakaolu sosa, sonra hindistan cevizine bulanarak servis tabağın alınır.
Bir saat veya tercihen bir gece dinlendirilip servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun..

Düzenle Kullanıcı Tarafından 30 Mayıs 2014 Cuma 22:22:46(UTC)  | Sebep: Sebep Bildirilmesi

Sponsor
Bu konudaki kullanıcılar
Guest
Forumu Atla  
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.

Ateşleme trafoları,ozon trafolarıMaxwell Heroes(Beta)